Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss
En bild säger mer än 1000ord men hur ska kan vi kommunicera med text & bild? Hur skapar vi en bra rubrik som lockar läsaren till att vilja veta mer och hur skriver vi en bra text? Hur kan bilder skapa en känsla och vilka bilder förstärker företagets erbjudande?

Digitala Kittelfjäll - workshop 3: Text & Bild

En bild säger mer än 1000ord men hur ska kan vi kommunicera med text & bild? Hur skapar vi en bra rubrik som lockar läsaren till att vilja veta mer och hur skriver vi en bra text? Hur kan bilder skapa en känsla och vilka bilder förstärker företagets erbjudande? I November körde vi vår 3:e workshop i projektet Digital Kittelfjäll. Målet var att lära sig mer om hur du kan skriva bra texter för webb men även att lära mer om vilket bildmaterial som behövs som komplement till texter.

I November körde vi vår 3:e workshop i projektet Digital Kittelfjäll. Målet var att lära sig mer om hur du kan skriva bra texter för webb men även att lära mer om vilket bildmaterial som behövs som komplement till texter. Samt lära mer om hur vi kan skapa egna bilder genom att använda vår mobiltelefon.

Dagen varvades med information för att öka kunskap, diskussion för att lära av varandra och eget arbete med egna texter och bilder för att få bra content på hemsida och sociala kanaler.

Vilka bilder är bra för webben? Det krävs en variation av bilder till den egna hemsidan eller sociala kanaler, de ska både kommunciera den känsla som du vill förmedla, men vi behöver även bilder som förmedla information till besökaren - tex bilder på hotellrum, produkter som du säljer.

Hur kan vi fota med telefonen? Våga gå nära när du fotar, och använd dig av helbild, halvbild och närbilder där du jobbar med olika djup och perspektiv. Tänk på att aktivera rutnät i mobilen och redigerar dina bilder så att de blir ännu bättre.

När behövs en proffsfotograf? För vissa bilder är det bättre att köpa en tjänst av en fotograf för att få det bildmaterial du behöve. Viktigt att ha funderat i förväg på vilka bilder förertaget behöver, du kan enkelt skapa en shotlist där du funderar över vilken målgrupp riktar du dig mot och vad vill du kommunicera. Med tydliga instruktioner uppfylls dina förväntningar.

Hur läser vi på webben? Om vi ska skriva bra texter som fångar intresset hos läsaren måste vi förstå hur de agerar. Vi skumläser ofta när vi letar information och det behövs tydliga enkla texter som är lätta att ta till sig. 

Hur kan vi skapa texter som lockar till läsning?  Börja med en bra rubrik som avslöjar så mycket som möjligt och skriv en sammanfattning av det viktigaste i texten.  För läsaren ska texten inte vara för lång men för SEO måste den vara runt 600-700ord, därmed måste vi tänka på att skriva texter som börjar med det viktigaste och sedan fylla på med detaljer och bakgrund. Det är bra att göra fetstil om vi vill lyfta fram viktigt information, skapa punktlistor och arbeta med olika stycken.