Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss
Hur når man ut med sina produkter och erbjudanden? Vilka kanaler kan vi kommunicera i och hur skapar vi en bra plan för vår kommunikation? Det lärde vi oss mer om på vår 4:e workshop i projektet Digitala Kittelfjäll. Målet var att lära sig mer om olika kanaler och hur du kan nå ut med ditt budskap.

Digitala Kittelfjäll - workshop 4: Hur når vi ut?

Hur når man ut med sina produkter och erbjudanden? Vilka kanaler kan vi kommunicera i och hur skapar vi en bra plan för vår kommunikation? Det lärde vi oss mer om på vår 4:e workshop i projektet Digitala Kittelfjäll. Målet var att lära sig mer om olika kanaler och hur du kan nå ut med ditt budskap.

 

I december körde vi den sista av totalt 4 workshops för ökad digitalisering. Målet var att lära oss mer om hur ditt företag kan nå ut med ditt budskap och skapa synlighet i olika kanaler. Dagen varvades med information för att öka kunskap, diskussion för att lära av varandra och eget arbete.

Den digitala resecykel - En resenär har olika faser, vad är då viktigt att tänka på? I drömma fasen vill resenären bli inspirerad, därefter går den in i planeringsfasen för att se om destinationen passar dem. De går sedan över i boka - då är det viktigt att vi är bokningsbara. Sedan befinner de sig på platsen - de upplever och behöver då viss information. Sedan minns ofta resenären tillbaka och befinner sig i minnas fasen och delar då ofta sin upplevelse genom minnen och omdömen. Vi lärde mer om vad som är viktigt att tänka på i det olika faserna.

Olika kanaler? Det gäller att skapa synlighet i olika kanaler. Den egna hemsidan, destinationens hemsida och sociala kanaler är viktiga att synas på. Du kan även arbeta med nyhetsbrev till dina samlade målgrupper, men glöm heller inte anslag i närområdet. Hur kan man skapa bra information till sin målgrupp vid olika faser och tydlig call to action.

Igenkänning? Tänk på att försöka var konsekvent i din grafiska profil vilket skapar igenkänning över tid. Använd logotype, profilfärger och typsnitt på rubriker och text som dina kunder kan känna igen. Vi gick igenom goda exempel.

Facebook & Instagram? Det är viktigt att arbeta med företagets egna instagram/facebook, med dagliga inlägg, sponsrade inlägga och annonser. Du kan även använda grupper där dina målgrupper finns. För att förenkla kan du använda dig av meta buiness suite för att schemalägga och planera inlägg. Vi gick igenom planeringsverktyg och arbetade med att schemalägga några inlägg i egna kanaler.

Google Ads? Vad är google ads och hur kan du som företag arbeta med dem? Vilken budget behövs och hur fungerar det.

Google my buisness, trip advisor? Viktigt att skapa synlighet på många olika sätt, företagen fick se över sin information i Google my buisness. Viktigt att ha bra bilder och rätt information om företaget och öppettider.

Planering? För att synas är det viktigt att ha en bra planering. När ska du synas, vad vill du synliggöra och till vem? Vilken kanal ska du använda och vilken budget har du? Det är bra att ska en enkel contentplanering för året, där vi fick förslag på en enkel mall att använda.