Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss

Digitala Kittelfjäll - workshop 1: Produktutveckling och paktering.

Vad innebär det att paketera en upplevelse? och varför ska ditt företag utveckla och paketera upplevelser och hur lyckas du? Förra veckan hölls den första av totalt 4st workshop för våra företag som deltar i projektet Digitala Kittelfjäll. Målet var att öka kunskap om produktutveckling samt att företaget skulle bygga ett paket som gör det lättare för deras potentiella gäster (målgrupp) att engagera och boka, i syfte att öka intäkter och vinst för företaget.

Under föregående vecka hölls vår första workshop av totalt 4st olika workshops för företag som ingår i vårt projekt Digitala Kittelfjäll. Projektet är en insats för direkt affärsutveckling där vi genom medel från Tillväxtverket arbetar med en insats för ökad digital kommunikation och tillgänglighet>>>

Målet med denna workshop är att öka kunskap om produktutveckling samt att företaget skulle bygga ett paket som gör det lättare för deras potentiella gäster (målgrupp) att engagera och boka, i syfte att öka intäkter och vinst för företaget.

Dagen varvades med information för att öka kunskap, diskussion för att lära av varandra och eget arbete med målet att få fram en en paketerad produkt för sitt företag.

Dagen innehöll bland annat...

  • Varför utveckla och paketera upplevelse? Att paktera och visa upp våra upplevelser i destinationen kan hjälpa oss att få till en säsongsförläningen och öka beläggningen hos våra företag och leda till ökad omsättning och lönsamhet.
  • Vad behövs för att vara "export mogen"? Vi behöver vara tillgängliga, innovativa och konkurrenskraftiga. Vi behöver även vara rätt prissatta och arbeta med kundrespons och värdskap. Här har vi tillsammans i destinationen arbetat fram en gemensam värdskapsgrund som ligger som grund för företagets hållbarhetsarbete där vi även genomför en gemensam värdsksapsutbildning för vår personal under våren.
  • Vem är din målgrupp. Vem är ditt företags målgrupp, vad gillar de och var finns de i olika digitala kanaler? För att lyckas med försäljning är det viktigt att förstå sin kund och vilken information de vill ha under resans olika stadier. Destinationen har en gemensam varumärkesplattform som utgör grunden i vår kommunikation, vår gemensamma kompass kan användas på företagsnivå för att förstå sitt egna företags målgrupp och vad som är viktigt att kommuncera.
  • Hur ser marknaden ut? Är företagets upplevelse innovativ, hur ser konkurrensen ut och matchar vår upplevelse vårt varumärke? Vi tittade på andra destinationer för att se hur de arbetar med paktering. Vad kan vi lära av andra? 
  • Vad behövs för att lyckas med ditt paket? Vad ska paketet innehålla? Hur kan du beskriva det och vilken information behöver kunden få? Hur kan du tänka kring prissättning och försäljning samt riskhantering. Vi tittade på bilder som talar till en tänkt målgrupp och diskuterade företagens behov. Denna del kommer vi att lägga fokus på i nästa workshop.
  • Hur kan du nå ut med ditt paket? Hur kan man sälja och hur vill ditt företag arbeta med försäljning och vilka kanaler finns? Vi gick lite kort in på vilka kanaleer som finns och olika bokningssystem. Både egen och andra OTA:s som tex booking.com, expedia, hotels.com etc. - denna del kommer vi att återkomma till i den sista delen av våra workshops som handlar om försäljning & marknadsföring.