Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss

Digitala Kittelfjäll - workshop 2: Studieresa Norrbotten

Hur arbetar andra destinationer tillsammans för att utveckla produkter, paketera och sälja upplevelser? I mitten av oktober åkte deltagarna i projektet Digitala Kittelfjäll till Norrbotten för att ta reda på hur företagen samverkar där. Fokus låg på nätverkande och erfarenhetsutbyte med andra för företag inom besöksnäringen samt att få ta del av goda exempel.

Under två dagar i oktober åkte vi till norrbotten för att lära mer om hur andra destinationer arbetar. Detta är den andra av våra worskhops för företag som ingår i vårt projekt Digitala Kittelfjäll. Projektet är en insats för direkt affärsutveckling där vi genom medel från Tillväxtverket arbetar med en insats för ökad digital kommunikation och tillgänglighet>>>

Målet med denna worskhop var att lära mer om hur andra företag arbetar tillsammans för att utveckla produkter, paketera och sälja upplevelser, samt att få ta del av efarenheter, utbyta erfarenheter och se goda exempel från andra företag inom besöksnäringen.

Under två dagar besökte vi Tree Hotel och Artic Bath i Harads, Brändön Lodge ute vid kusten, Artic Retreat, Aurora Safari Camp och Sörbyn Lodge där vi fick..

  • Vi fick en visning av deras verksamheter, ta del av historien om hur företagen startade och om hur företagen arbetar idag för att produktutveckla, paktera och sälja både på lokal och internationell marknad.
  • Vi fick lyssna till hur de arbetar med värdskap (och även ta del av det) och hur de samverkar lokalt och deras tankar om vikten av ett lokalt nätverk och samarbete.
  • Vi fick lära mer om deras framtidsplaner och vilka utmaningar de står inför och brottas med och utbyta erfarenheter mellan varandra.

Vi lämnade Norrbotten väldigt imponerade och inspirerade!

Ett stort tack till alla er som öppnade sina dörrar och tog emot oss!