Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss

I helgen arrangerades vår första gemensamma Plocnic!

I helgen arrangerades vår första gemensamma Plocnic - skräpplockning och häng med andra deltidsbybor. Detta för att vi alla behöver hjälpas åt för att hålla vår fjällbygd i övre Vojmådalen fin. Vi är redan många som engagerar oss, städar, röjer och plockar skräp men visst är det trevligt att kombinera nytta med nöje där vi träffas och gör detta tillsammans med andra och öppnar upp för trevligt häng med andra bybor och deltidsbybor. Vår plocnic kommer att bli ett återkommande årligt arrangemang under Kristi Himmelsfärds helgen för att bibehålla en vacker dalgång fri från skräp!

Årets plocnic arrangerades under Kristi Himmelsfärdshelgen, där vi samlades på Lördag den 28maj för gemensamma skräpplockaraktiviteter för att hjälpas åt att städa och plocka skräp.

Kittelfjällsliftarna stod för städning av vägen Kittelfjäll - där några av våra deltidsbybor hjälptes åt att städa vägsträckan från Borkalia till affären i byn. Här hittades massor av skräp som samlades ihop och som ska fraktas till ÅVC i Dikanäs.

Tidigare under veckan städades även vägen från Granen till Bygdegården i Henriksfjäll.

Kittelfjäll Värdshus fixade burgare till lunch där vi hann med lite surr och umgänge med andra kittelvänner, de bjöd sedan in till afterplocnic.

Vojmådalens Vänner städade Vojmåstigen och vägen ner till vår naturbastu vid Grubba och bjöd på kaffe vid bastun. De bjöd även alla som var med och städade på dryck till hamburgaren - stort tack för det!

Vi välkomnar fler intiativ att samlas under våren

Kunde du inte närvara under denna helg? Vi välkomnar alla initiativ att samlas tillsammans och hjälpas åt att städa en vägsträcka eller speciellt område i Övre Vojmådalen under våren - där vi alla hjälps åt att bibehålla en vacker fjällbygd. 

Ett tips är att ta med en skräppåse när du beger dit ut på promenad och samla in skräp som du hittar längs med vägen.

Nästa år arrangeras plocnic igen under Kristi Himmelsfärdshelgen- boka in 20maj i kalendern!

Vi tror att vi kan bli fler som hjälps åt att städa i våra byar och hoppas att du redan nu bokar undan den 20maj för att vara med och hjälpa till att städa i byarna. Vi välkomnar alla initiativ att samlas tillsammans och hjälpas åt att städa en vägsträcka eller speciellt område i Övre Vojmådalen stort som litet och vill gärna att ni hör av er om ni vill lägga upp information om just ert arrangemang på hemsidan för att fler ska få kännedom om era aktiviteter ute i byarna. Maila till info@kittelfjall.com så hjälper vi till.