Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss

Stugförsta Kittelfjäll - en social mötesplats

Sista helgen i september 23-25/9 anordnas återigen Stugförsta en helg med skönt umgänge med andra Kittelvänner. På lördagen anordnar vi en Fjällmarknad vilket är vårt sätt att visa upp våra duktiga entreprenörer i vår fjällbygd men ett sätt att bidra till att skapa en social mötesplats för skönt umgänge med andra Kittelvänner.

I vår förening arbetar vi tillsammans för att kunna erbjuda en attraktiv destination och plats att bo, leva och verka på med ett större utbud av aktiviteter, besöksmål men även evenemang för våra besökare, bybor och deltidsbybor. En av de sakerna vi gör är att försöka skapa evenemang och mötesplatser som kan bidra till en levande bygd året runt.

Vi tycker att en av de mest fantastiska egenskaper med Kittelfjäll är den sammanhållning och den sociala mötesplats som skapats här. Här sker genuina och äkta möten mellan bybor, gäster, deltidsbybor och vi delar gärna med oss av våra bästa tips och hjälper varandra. 

Stugförsta "uppfanns" av våra lokala företag för några år sedan i syfte att försöka bjuda in husägare till en fixarhelg i sina stugor och samtidigt samlas med bybor och deltidsbybor för att umgås och lära känna varandra.

Vårt sätt att visa upp våra duktiga entreprenörer och delge information

Stugförsta var även ett sätt att samla olika intressenter och informera om vad som händer i destinationen. Tidigare år genomförde vi informationsmöten där vi lyft fram vårt pågående arbete men med växande antal bybor och deltidbybor ryms vi helt enkelt inte. Därmed blir vår fjällmarknad vårt sätt att visa upp vårt lokala arbete och våra duktiga företagare och föreningar och skapa personliga möten.

Vill ditt företag delta på vår marknad?

Fjällmarkaden arrangeras genom vår förening. Tillsammans diskuterar vi kring innehåll och idéer där några av våra medlemmar sedan utgör en arbetsgrupp. De står för detaljplanering, information och kontakt med andra föreningar och företag. Inför stugförsta är de de som ordnar med det praktiska runt marknaden. Vill ditt företag delta är du varmt välkommen att ta kontakt med Kin & Tilde på Kittelfjäll service, tel 0703394619 eller 0703011658

Du hittar program för helgen här>>>
 

Tillsammans kan alla vara med och bidra

Vårt arbete bygger på ideella krafter och kan vi bli fler som vill vara med och engagera oss genom våra lokala föreningar kan vi på sikt skapa fler arrangemang och mötesplatser.

Har du ett företag i destinationen eller är det ett föreag som vill bidra till hållbar utveckling är du varmt välkommen att bli medlem eller stödmedlem i vår förening. Du kan läsa mer om att bli medlem här>>>

Är du privatperson kan du bidra genom att bli medlem hos Bygdeförening, Skoterförening eller Vojmådalens Vänner.

Många av dem kan du träffa på fjällmarknaden på lördag - Vi ses där!