Om oss Bli medlem Våra projekt Våra insatser Kontakta oss

Nu söker vi dig som vill vara med & bidra till projektet Bike Kittelfjäll?

Nu kvarstår endast 175.000kr till den privata medfinansieringen för att vi ska klara att genomföra projektet Bike Kittelfjäll!! Vi tror att det är möjligt att samla ihop dessa pengar genom det stora engagemanget som finns i dalgången! Vi söker nu fler företag som vill vara med och bidra till att barn och ungdomar i området får en naturlig samlingsplats för försäsongsträning genom olika banor för teknikträning och balansövningar med även möjlighet att träffa kompisar och utöva spontanidrott på ett tryggt och roligt sätt. Tillsammans bidrar vi till en hållbar plats att bo leva & verka på!

Om projektet Bike Kittelfjäll

Föreningen destination Kittelfjäll  driver tillsammans med Vojmådalens Vänner projektet Bike Kittelfjäll. Föreningen Vojmådalens Vänner har beviljats 4,2mkr via Allmänna Arvsfonden samt 1,2mkr genom Leader Lappland. För att kunna rekvirera dessa pengar krävs att hela finansieringsplanen på 6,0Mkr kan säkerställas. Här krävs en privat medfinansiering på 10% av projektets totala belopp.

Projektet Bike Kittelfjäll ska skapa trailleder, pumptrack och skillzone för cykling i Kittelfjäll, en total investering på 6,0mkr. Byggnationerna avser nyetablering av fem stycken banor för cykling. Barn och ungdomar i området får en naturlig samlingsplats för försäsongsträning genom olika banor för teknikträning och balansövningar med även möjlighet att träffa kompisar och utöva spontanidrott på ett tryggt och roligt sätt.

Vi har nu fått ihop 425.000kr av totalt 600.000kr genom att flertalet företag gått och och sponsrat vårt projekt! Stort tack till er! Nu kvarstår endast 175.000kr till den privata medfinansieringen! 

Projektstart planeras i juni 2024 & projektet ska stå klart hösten 2025.

Läs mer här>>>

Finansieringsplan                                                      Klar finansering

Allmänna Arvsfonden            4.200.000               4.200.000

Leader Lappland                   1.200.000                 1.200.000

Privat medfinansiering          600.000                   425.000kr  - kvar att samla 175.000kr

TOTALT                                   6.000.000kr              5.825.000kr                                               

Vi har nu samlat in 425.000kr genom företag & privatpersoner som vill vara med och bidra! Nu kvarstår 175.000kr till den privata medfinansieringen & vi tror att det är möjligt genom det starka engagemang som finns i dalgången & söker dig som vill vara med & bidra till projektet.

Affärsmodell egeninsats

Vi arbetat med ett upplägg där företaget/privatpersoner kan stödja utifrån 3nivåer via crowdfounding.

GULD - 25.000kr      SILVER - 10.000kr     BRONS - 5000kr

Får vi in mer pengar än vad som krävs i egeninsatsen går pengarna till bänkar, bord och grillplatser i anslutning till lederna. Som sponsor får ni reklamplats för företaget på centralplats i Kittelfjäll under byggprocessen, storlek på tavlan utifrån de 3 nivåerna, privatpersoner omnämns med namn. När projektet är klart gör vi en mindre skylt med alla namn som placeras centralt vid start av banorna där ni omnämns som medfinansiärer av projektet.

Vill ni vara med och bidra?

Maila till info@kittelfjall.com för kontakt och mer information

Varför arbetar vi med gemensamma projekt?

För att utveckla destinationen & platsen har vi tillsammans genom vår samverkansplattform i föreningen DKEF en dialog tillsammans med lokala föreningar, företag och organisationer om vad som behövs för att skapa utveckling i dalgången, det kan handla om behov av nya leder, reparationen av befintliga besöksmål, aktiviteter som gynnar både bofasta och besökare men även insatser som skapar livkraftiga företag.

Att utveckla platsen bidrar till fler aktiviteter för bofasta i dalgången och skapar en attraktivare plats att bo, leva och verka på.

Utveckling av platsen möjliggör för våra företag att vara verksamma året om, öka omsättningen, utveckla nya produkter men även för fler nya företag att etablera på platsen. Vilket  skapar fler arbetstillfällen och på sikt ökar antalet bofasta och utvecklar landsbygden och bidrar till bibehållen service. Det vi gör ska vara bra för de som bor, lever och verkar här!

Det kan vara olika föreningar som står bakom projekten beroende på syftet och ofta drivs projekten i samverkan mellan våra föreningar då utveckling av fler aktiviteter både stärker och skapar en hållbar besöksnäring.

#Friends of Kittelfjäll

Tillsammans med andra föreningar har vi arbetat fram märkningen #Friends of Kittelfjäll. När du ser den märkningen vet du att pengarna går till lokal utveckling av övre Vojmådalen.

 friends_of_kittelfjall.png